Lifeofdorian

Nieuws

Geduld zeilers op de proef gesteld bij Delta Lloyd Regatta

16 019690 deltalloydregatta2016

Het geduld van de zeilers werd woensdag op de tweede dag van de 32ste editie van de Delta Lloyd Regatta aardig op de proef gesteld. Na een stormachtige dag op dinsdag, ging er een dag later een heel flauw briesje over het IJsselmeer. Uiteindelijk net genoeg om de diverse klassen – weliswaar met enige vertraging – toch een aantal races te laten afwerken. Marit Bouwmeester (Laser-Radial) en windsurfer Dorian van Rijsselberghe waren minder overheersend dan op de eerste dag, maar bleven wel comfortabel aan de leiding.

Geen overwinningen voor Bouwmeester
Bouwmeester voegde een vierde en derde plaats aan haar twee overwinningen van een dag eerder toe. De nummer twee van de Spelen in Londen (2012) was er onder de lastige condities tevreden over, ,,Het was totaal anders vandaag. Van heel veel wind en golven naar vlak water en amper een zuchtje wind. Mooi dat er toch twee races zijn afgewerkt. Het ging redelijk.”

Talent Maxime Jonker viel na een hele goede eerste dag wat terug. ,,In beide races was mijn start slecht en dan loop je achter de feiten aan”, stelde de nummer vijf van het klassement vast. Bouwmeester heeft al een gat geslagen met de Duitse nummer twee Svenja Weger (15 punten) en de Japanse nummer drie Manami Doi (17 punten).

Dorian van Rijsselberghe moest lang wachten
Dorian van Rijsselberghe moest tot laat in de middag wachten voor hij het water op kon. Zoekend naar wind eindigde hij in de vierde race als negende, om daarna nog een race te winnen. Dinsdag won hij drie keer en was zijn trainingspartner Kiran Badloe drie keer tweede. Badloe meldde zich woensdag ziek af, waardoor de olympisch kampioen weinig concurrentie op het water ondervindt.

Van Schaardenburg klimt
In de Laser-klasse had Rutger van Schaardenburg een moeizame eerste race. ,,Een hele slechte zelfs”, vond hij zelf. De nummer drie van het vorige week geëindigde WK finishte als negende. ,,Die negende plaats was nog een mooie beloning.” Van Schaardenburg herstelde zich daarna met een overwinning, zodat hij in het klassement opschoof naar de tweede plaats. Hij heeft een kleine achterstand op de leidende Koreaan Jeemin Ha.

Duko Bos verloor zijn leidende positie in de Laser-klasse. Hij noteerde de 30ste en 19de plaats. ,,Ik kan goed meekomen als er een forse wind staat, met dit weer valt er voor mij nog wel wat te verbeteren’’, zei de 21-jarige Rotterdammer.